Σοκολατάκια φουντουκιού

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 15 περίπου τρουφάκια) 

  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 100 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια
  • 15 φουντούκια ολόκληρα ψημένα και ανάλατα
  • 150 γρ. κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος μαζί με το βούτυρο.
  2. Στη μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και τα χοντροκομμένα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά.
  3. Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο γύρω στην ώρα για να σφίξει και να μπορούμε να το πλάσουμε.
  4. Παίρνουμε κομματάκια από το μείγμα μας , βάζουμε στο κέντρο ένα ολόκληρο φουντούκι και  το πλάθουμε σε μπαλάκια (καλό είναι να φοράμε γάντια μιας χρήσης γιατί μπορεί να λερωθούμε).
  5. Βάζουμε για άλλη μια ώρα στο ψυγείο.
  6. Λίγο πριν τα βγάλουμε λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  7. Παίρνουμε κάθε μπαλάκι ,το βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και με δυο πιρούνια το βγάζουμε τινάζοντας ταυτόχρονα να φύγει η έξτρα σοκολάτα.
  8. Αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  9. Τα βάζουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Το απόλυτο σοκολατάκι φουντουκιού!!!

Μια υπέροχη μείξη Νουαζέτας με Φερέρο!!!!

 

 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.