ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για 15 περίπου τρουφάκια)
- 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 20 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 100 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια
- 15 φουντούκια ολόκληρα ψημένα και ανάλατα
- 150 γρ. κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος μαζί με το βούτυρο.
- Στη μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και τα χοντροκομμένα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο γύρω στην ώρα για να σφίξει και να μπορούμε να το πλάσουμε.
- Παίρνουμε κομματάκια από το μείγμα μας , βάζουμε στο κέντρο ένα ολόκληρο φουντούκι και το πλάθουμε σε μπαλάκια (καλό είναι να φοράμε γάντια μιας χρήσης γιατί μπορεί να λερωθούμε).
- Βάζουμε για άλλη μια ώρα στο ψυγείο.
- Λίγο πριν τα βγάλουμε λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Παίρνουμε κάθε μπαλάκι ,το βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και με δυο πιρούνια το βγάζουμε τινάζοντας ταυτόχρονα να φύγει η έξτρα σοκολάτα.
- Αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
- Τα βάζουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Το απόλυτο σοκολατάκι φουντουκιού!!!
Μια υπέροχη μείξη Νουαζέτας με Φερέρο!!!!