Lemon ricotta cake

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για ταψάκι 20 εκ.)

  • 188 γρ. αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 113 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα από 2 -3 λεμόνια ακέρωτα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 βανίλια
  • 356 γρ. ρικότα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι , το baking και το αλάτι.
  2. Στο μίξερ δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και τη βανίλια.
  4. Συνεχίζουμε με την μισή ποσότητα από το αλεύρι .
  5. Αναμειγνύουμε καλά και προσθέτουμε τη ρικότα.
  6. Όταν ενσωματωθεί και η ρικότα στο μείγμα προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλέυρι δουλεύοντας για λίγο ακόμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  7. Σε ένα ταψάκι 20 εκ. βάζουμε λαδόκολλα και μέσα ρίχνουμε το μείγμα μας.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά.
  9. Γαρνίρουμε με σαντιγί(προαιρετικά) και φρέσκες φράουλες ή σμέουρα.

Μια ακόμη πεντανόστιμη ιταλική συνταγή!

Αν το ψήσετε σε ταψάκι 24 εκ (όπως εγώ) δε θα είναι ιδιαίτερα φουσκωτό.

Είναι πολύ ελαφρύ και αρωματικό και η υφή του δε θυμίζει τα κέικ που έχουμε συνηθίσει.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.