ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για ταψάκι 20 εκ.)
- 188 γρ. αλεύρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 113 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ξύσμα από 2 -3 λεμόνια ακέρωτα
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 βανίλια
- 356 γρ. ρικότα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι , το baking και το αλάτι.
- Στο μίξερ δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και τη βανίλια.
- Συνεχίζουμε με την μισή ποσότητα από το αλεύρι .
- Αναμειγνύουμε καλά και προσθέτουμε τη ρικότα.
- Όταν ενσωματωθεί και η ρικότα στο μείγμα προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλέυρι δουλεύοντας για λίγο ακόμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σε ένα ταψάκι 20 εκ. βάζουμε λαδόκολλα και μέσα ρίχνουμε το μείγμα μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά.
- Γαρνίρουμε με σαντιγί(προαιρετικά) και φρέσκες φράουλες ή σμέουρα.
Μια ακόμη πεντανόστιμη ιταλική συνταγή!
Αν το ψήσετε σε ταψάκι 24 εκ (όπως εγώ) δε θα είναι ιδιαίτερα φουσκωτό.
Είναι πολύ ελαφρύ και αρωματικό και η υφή του δε θυμίζει τα κέικ που έχουμε συνηθίσει.