Κέικ με γιαούρτι και μέλι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για μια φόρμα 22 εκ.)

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 135 ml ελαιόλαδο ελαφρύ ή σπορέλαιο
  • 120 γρ. μέλι πορτοκαλιάς ή ανθέων
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 45 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 250 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • άχνη ή λιωμένη κουβερτούρα για το τελείωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking και τη σόδα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το λάδι , το μέλι και τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη μορφή(προσοχή γιατί πιτσιλάει αρκετά.Καλό είναι αν έχετε μίξερ να βάλετε το ειδικό καπάκι πάνω από τον κάδο).
  3. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν κάθε φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα .
  4. Αργά αργά προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και το ξύσμα χτυπώντας μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γιαούρτι ,μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως(δε χρειάζεται πολύ χτύπημα).
  6. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  7. Την προσθέτουμε με μια μαρίζ στο μείγμα μας ανακατεύοντας απαλά και αέρινα.
  8. Βάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 Βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ή ώσπου να πάρει ωραίο χρώμα το κέικ μας.

Μπορούμε να το πασπαλίσουμε με άχνη ή να λιώσουμε κουβερτούρα και να το περιχύσουμε.

Μπορούμε επίσης να βάλουμε στο κέικ και τρούφα ή κομματάκια σοκολάτας, η επιλογή δική σας!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.