ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για 20 -25 λουκουμάδες)
- 240 γρ ρικότα
- 135 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( συν επιπλέον για αλεύρωμα των χεριών)
- 60 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι baking powder
- 1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- άχνη ή πραλίνα φουντουκιού για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός τη ρικότα με το αυγό και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
- Κατόπιν προσθέτουμε το ξύσμα , το αλεύρι και το baking και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αλευρώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας ,παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης και πλάθουμε μπαλάκια (επειδή το μείγμα κολλάει αρκετά θα χρειάζεται συχνό αλεύρωμα).
- Τηγανίζουμε τα μπαλάκια μας σε ηλιέλαιο και αφού βγουν μπορούμε να τα σερβίρουμε με άχνη ή μέλι, να τα ρολάρουμε σε μείγμα ζάχαρης-κανέλας ή να τα γεμίσουμε με κορνέ με πραλίνα φουντουκιού.
Με όποιον τρόπο και αν τα φάτε είναι σίγουρο ότι θα ξετρελαθείτε!!!