Λουκουμάδες με ρικότα (Castagnole di carnevale)

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 20 -25 λουκουμάδες)

  • 240 γρ ρικότα
  • 135 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( συν επιπλέον για αλεύρωμα των χεριών)
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • άχνη ή πραλίνα φουντουκιού για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός τη ρικότα  με το αυγό και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
  2. Κατόπιν προσθέτουμε το ξύσμα , το αλεύρι και το baking και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Αλευρώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας ,παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης και πλάθουμε μπαλάκια (επειδή το μείγμα κολλάει αρκετά θα χρειάζεται συχνό αλεύρωμα).
  4. Τηγανίζουμε τα μπαλάκια μας σε ηλιέλαιο και αφού βγουν μπορούμε να τα σερβίρουμε με άχνη ή μέλι, να τα ρολάρουμε σε μείγμα ζάχαρης-κανέλας ή να τα γεμίσουμε με κορνέ με πραλίνα φουντουκιού.

Με όποιον τρόπο και αν τα φάτε είναι σίγουρο ότι θα ξετρελαθείτε!!!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.