ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για ένα μικρό πυρέξ / ταψάκι)
- 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 500 ml γάλα πλήρες (και μια κούπα έξτρα γάλα για να βουτήξουμε τα μπισκότα)
- 2 αυγά
- 130 γρ ζάχαρη
- 50 γρ αλεύρι
- 100 γρ πραλίνα φουντουκιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί.
- Ταυτόχρονα σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά,το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη.
- Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το γάλα το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το 1/3 στο μπολ με το μείγμα μας.
- Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα.
- Βάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει.
- Όταν πήξει η κρέμα μας, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πραλίνα .
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Παίρνουμε ένα μικρό πυρέξ (αυτό που χρησιμοποίησα εγώ χωρά 3 μπισκότα στο πλάτος και 4,5 στο μήκος).
- Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε στη βάση του πυρέξ.
- Από πάνω βάζουμε το 1/3 της κρέμας.
- Συνεχίζουμε με στρώση από μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα ,κρέμα,μπισκότα και από πάνω κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα ,καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να το καταναλώσουμε.
- Όταν σερβίρουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε και με άχνη το κομμάτι μας.
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μόνο δύο στρώσεις με μπισκότα για να φαίνεται πιο πλούσια η γέμιση.
Είναι ένα υπερόχο μαμαδίστικο γλυκό που γίνεται στη στιγμή!
Χωρίς κόπο ,με υπέροχη γεύση!!!