Μαμαδίστικη σοκολατίνα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για ένα μικρό πυρέξ / ταψάκι)

  • 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 500 ml γάλα πλήρες (και μια κούπα έξτρα γάλα για να βουτήξουμε τα μπισκότα)
  • 2 αυγά
  • 130 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ αλεύρι
  • 100 γρ πραλίνα φουντουκιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί.
  2. Ταυτόχρονα σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά,το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη.
  3. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το γάλα το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το 1/3 στο μπολ με το μείγμα μας.
  4. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα.
  5. Βάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει.
  6. Όταν πήξει η κρέμα μας, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πραλίνα .
  7. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  8. Παίρνουμε ένα μικρό πυρέξ (αυτό που χρησιμοποίησα εγώ χωρά 3 μπισκότα στο πλάτος και 4,5 στο μήκος).
  9. Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε στη βάση του πυρέξ.
  10. Από πάνω βάζουμε το 1/3 της κρέμας.
  11. Συνεχίζουμε με στρώση από μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα ,κρέμα,μπισκότα και από πάνω κρέμα.
  12. Πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα ,καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να το καταναλώσουμε.
  13. Όταν σερβίρουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε και με άχνη το κομμάτι μας.

Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μόνο δύο στρώσεις με μπισκότα για να φαίνεται πιο πλούσια η γέμιση.
Είναι ένα υπερόχο μαμαδίστικο γλυκό που γίνεται στη στιγμή!
Χωρίς κόπο ,με υπέροχη γεύση!!!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.