ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. baking powder
- 80 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 20 γρ. ζάχαρη
- 400 ml γάλα
- 1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking, τη ζάχαρη και τη βανίλια .
- Προσθέτουμε τα στερεά μας σιγά σιγά στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας διαρκώς και στο τέλος το λιωμένο βούτυρο.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο (μπορούμε και όλο το βράδυ).
- Ψήνουμε στο ειδικό μηχάνημα.
- Αν θέλουμε τις βάφλες αλμυρές δεν προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ρίχνουμε ½ κουταλάκι αλάτι.
Είναι από τις πιο νόστιμες και πετυχημένες συνταγές για βάφλες!