Βάφλες

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. baking powder
  • 80 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml γάλα
  • 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
  3. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking, τη ζάχαρη και τη βανίλια .
  4. Προσθέτουμε τα στερεά μας σιγά σιγά στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας διαρκώς και στο τέλος το λιωμένο βούτυρο.
  5. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο (μπορούμε και όλο το βράδυ).
  6. Ψήνουμε στο ειδικό μηχάνημα.
  7. Αν θέλουμε τις βάφλες αλμυρές δεν προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ρίχνουμε ½ κουταλάκι αλάτι.

Είναι από τις πιο νόστιμες και πετυχημένες συνταγές για βάφλες!  

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.