Κέικ με άλειμμα φιστικιού Αιγίνης και ροδόνερο

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για μια μικρή φόρμα του κέικ)

  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού baking
  • 50 γρ. άλειμμα φιστικιού Αιγίνης
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ροδόνερο
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε με το μίξερ για άλλα 2 λεπτά.
  3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μικρή φόρμα του κέικ και ρίχνουμε εκεί το μείγμα μας.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20 λεπτά περίπου (για να δούμε αν έχει ψηθεί εσωτερικά βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή σημαίνει ότι είναι έτοιμο).
  5. Όταν κρυώσει μπορούμε να κάνουμε ένα απλό γλάσο αλλά αντί για νερό να βάλουμε ροδόνερο και άχνη .
  6. Για να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον μπορούμε να προσθέσουμε και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής .
  7. Απλώνουμε πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με φιστίκα Αιγίνης (ή ακόμη και με βρώσιμα αποξηραμένα ροδοπέταλα).

Στην αρχική μου συνταγή είχα βάλει μέσα στο κέικ μαρμελάδα τριαντάφυλλο αλλά επειδή είναι δυσεύρετη δεν την περιέλαβα τελικά στην συνταγή.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.