Γαλλική Κερασόπιτα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για τη ζύμη)

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
  • 190 γρ. άχνη
  • 1 αυγό
  • 60 γρ. λευκά αμύγδαλα ,αλεσμένα στο multi

Υλικά(για τη γέμιση)

  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 2 μεσαία αυγά
  • 100 γρ.  άχνη
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 400 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάμε με τη ζύμη.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό.
  3. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στι ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Με το που περάσει η ώρα βγάζουμε τη ζύμη και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
  5. Την τοποθετούμε μέσα στην ταρτιέρα κόβοντας με μαχαίρι ό,τι προεξέχει και τη στρώνουμε με το χέρι μας όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε.
  6. Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  7. Ανακατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
  8. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  9. Τέλος ρίχνουμε την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
  10. Απλώνουμε την κρέμα μας σε όλη τη βάση μας και από πάνω απλώνουμε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσι), πιέζοντας ελαφρά.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ,σε αέρα , στους 170 Βαθμούς για 40 -50 λεπτά.

Αντί για κεράσια μπορείτε να βάλετε μύρτιλα.

Μια ιδιαίτερη, γλυκιά πίτα με τραγανή βάση και υπέροχη κρέμα αμυγδάλου .

Καλή σας επιτυχία!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.