Καλτσόνε (με εύκολη ζύμη ,δε χρειάζεται ξεκούραση)

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 250 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω) μαζί με ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού baking
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 220 ml (1 φλυτζάνα τσαγιού ) χλιαρό γάλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Σάλτσα ντομάτας
  • Ρίγανη
  • Μοτσαρέλλα τριμμένη
  • αλλαντικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-5 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα καλτσόνε).
  3. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και σε αλευρωμένη επιφάνεια το ανοίγουμε σε στρογγυλό ή οβάλ σχήμα.
  4. Στο κάτω μισό της ζύμης βάζουμε σάλτσα ντομάτας, ρίγανη ,αλλαντικά και τριμμένο τυρί (ή όποιο άλλο υλικό επιθυμούμε).
  5. Περνάμε με λίγο νερό περιμετρικά τη ζύμη και την κλείνουμε όπως τα τυροπιτάκια.
  6. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς.

Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε και πίτσα.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.