ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 250 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω) μαζί με ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού baking
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 220 ml (1 φλυτζάνα τσαγιού ) χλιαρό γάλα
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Σάλτσα ντομάτας
- Ρίγανη
- Μοτσαρέλλα τριμμένη
- αλλαντικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-5 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα καλτσόνε).
- Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και σε αλευρωμένη επιφάνεια το ανοίγουμε σε στρογγυλό ή οβάλ σχήμα.
- Στο κάτω μισό της ζύμης βάζουμε σάλτσα ντομάτας, ρίγανη ,αλλαντικά και τριμμένο τυρί (ή όποιο άλλο υλικό επιθυμούμε).
- Περνάμε με λίγο νερό περιμετρικά τη ζύμη και την κλείνουμε όπως τα τυροπιτάκια.
- Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς.
Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε και πίτσα.