ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
- Μαύρο και άσπρο σουσάμι
- Χοντρό αλάτι
- 1 χτυπημένο αυγό για επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το δενδρολίβανο, το σουσάμι και το χοντρό αλάτι) στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
- Όταν σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το σουσάμι και δουλεύουμε λίγο ακόμη.
- Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.
- Με πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
- Μεταφέρουμε με προσοχή τα κράκερ σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
- Με πιρούνι ελαφρώς τρυπάμε την επιφάνειά τους ,την αλείφουμε με αυγό και από πάνω ρίχνουμε χοντρό αλάτι και σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Για να κόψετε τετράγωνα κομμάτια εύκολα βοηθά πολύ ο κόφτης πίτσας.
Αν δεν σας αρέσει το δενδρολίβανο μπορείτε να το παραλείψετε και να βάλετε παπαρουνόσπορο ή μόνο σουσάμι.