Κρακεράκια με γραβιέρα και δενδρολίβανο

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
  • Μαύρο και άσπρο σουσάμι
  • Χοντρό αλάτι
  • 1 χτυπημένο αυγό για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το δενδρολίβανο, το σουσάμι και το χοντρό αλάτι) στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
  2. Όταν σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το σουσάμι και δουλεύουμε λίγο ακόμη.
  3. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.
  4. Με πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
  5. Μεταφέρουμε με προσοχή τα κράκερ σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
  6. Με πιρούνι ελαφρώς τρυπάμε την επιφάνειά τους ,την αλείφουμε με αυγό και από πάνω ρίχνουμε χοντρό αλάτι και σουσάμι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Για να κόψετε τετράγωνα κομμάτια εύκολα βοηθά πολύ ο κόφτης πίτσας.
Αν δεν σας αρέσει το δενδρολίβανο μπορείτε να το παραλείψετε και να βάλετε παπαρουνόσπορο ή μόνο σουσάμι.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.