Ταρτάκια με κρέμα λεμονιού

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά  Για τη βάση

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 65 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος , πλήρης λιπαρών
  • ¼ κουταλάκι αλάτι

Για την κρέμα λεμονιού

  • 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 5 αυγά
  • 100- 125 ml χυμό λεμονιού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 150 γρ. σαντιγί προαιρετικά (αν τη θέλετε πιο γλυκιά και πιο αφράτη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα πολυμίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια και χτυπάμε καλά μέχρι η ζύμη να έχει μορφή σαν ψίχουλα ψωμιού.
  3. Ρίχνουμε το αυγό και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά (την ίδια διαδικασία μπορείτε να την κάνετε και σε κουζινομηχανή ).
  4. Βάζουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη, την πατάμε με τα χέρια για να της δώσουμε κυκλικό σχήμα , την τυλίγουμε με τη μεμβράνη και την ξεκουράζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά!
  5. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη ετοιμάζουμε την κρέμα.
  6. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει κρεμώδες.
  7. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα και συνεχίζουμε μέχρι να αφρατέψουν.
  8. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και αφού ενσωματωθούν το χυμό λεμονιού και το αλάτι χτυπώντας για λίγη ώρα ακόμη το μείγμα.
  9. Στη συνέχεια βάζουμε τη λεκάνη του μείγματος πάνω σε κατσαρολάκι για μπεν μαρί και με αυγοδάρτη δουλεύουμε το μείγμα γύρω στα 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
  10. Μόλις πήξει ,κατεβάζουμε από τη φωτιά καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
  11. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο.
  12. Παίρνουμε 12 θήκες για μάφινς ,τις αλείφουμε με βούτυρο και μέσα τους με κομμάτια ζύμης φτιάχνουμε ταρτάκια.
  13. Τα βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο πριν τα ψήσουμε.
  14. Τα καλύπτουμε με λαδόκολλά και τα γεμίζουμε με φασόλια.
  15. Τα βάζουμε αρχικά 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς.
  16. Τα βγάζουμε ,αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
  17. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα γεμίσουμε.
  18. Η κρέμα είναι αρκετά ξινή γι αυτό για να την ισορροπήσετε μπορείτε να χτυπήσετε σαντιγί και να την ενσωματώσετε στην κρέμα (με αυτό τον τρόπο θα βγει και πιο αφράτη).
  19. Της ταιριάζουν πολύ τα φρούτα του δάσους πασπαλισμένα ίσως με λίγη άχνη ζάχαρη και η μέντα ή ο δυόσμος.

Η διαδικασία φαίνεται δύσκολη αλλά είναι μόνο χρονοβόρα. Αν σας αρέσουν τα ιδιαίτερα, λίγο ξινά γλυκά ,θα ξετρελαθείτε με την συγκεκριμένη τάρτα. Η ποσότητα που σας δίνω είναι αρκετή και για να κάνετε 1 μεγάλη τάρτα (ακολουθείτε την ίδια διαδικασία ).

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.