50 -60 γρ ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε κομματάκια
125-130 ml νερό χλιαρό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Ρίγανη, δυόσμος (αποξηραμένα και τα 2)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι (στην άκρη να μην ακουμπά τη μαγιά).
Ρίχνουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη ζύμη.
Προσθέτουμε τις ελιές, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το δυόσμο και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη( η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και στην κουζινομηχανή).
Βάζουμε το ζυμάρι μας σε λεκάνη που έχουμε λαδώσει ελαφρώς ,κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ωρίτσα(ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο).
Βγάζουμε το ζυμαράκι μας, το δουλεύουμε λίγο ακόμη στον πάγκο και είτε σχηματίζουμε 1 καρβελάκι είτε μικρότερα ψωμάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 για 40 περίπου λεπτά( αν τα κάνετε μικρά θα χρειαστεί λιγότερη ώρα).
Μπορείτε να κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα διπλασιάζοντας τα γραμμάρια και τα ml της συνταγής!