Τούρτα Καφέ

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά Για το παντεσπάνι

  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη (1 φλιτζάνα)
  • 30 ml νερό (2 κουταλιές της σούπας)
  • 15 ml γάλα ( 1 κουταλιά της σούπας)
  • 130 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο (1 φλιτζάνα)
  • 3 κουταλιές του γλυκού baking powder
  • 2 βανιλίνες

Για την κρέμα

  • 1 φακελάκι μόρφατ σε σκόνη
  • 1 ποτήρι γάλα για τη σαντιγί
  • 1 ζαχαρούχο
  • 1 φλιτζανάκι εσπρέσσο (αν δεν έχετε διαλύστε 1 κουταλιά νες σε 3 ζεστό νερό)
  • 1/2 σφηνάκι κονιάκ

Για το σιρόπι

  • 1 ποτήρι νερό
  • 4 κουταλιές κοφτές της σούπας νες
  • 8 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • Καραμελωμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα (υπάρχουν έτοιμα στο μάρκετ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε με το παντεσπάνι.
    2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε για 10 λεπτά με σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
    3. Όταν ασπρίσει το μείγμα ρίχνουμε το νερό μαζί με το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμη.
    4. Σταματάμε το μίξερ ,προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το baking και τις βανίλιες και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
    1. Μεταφέρουμε σε 2 ή 3 ταψάκια μικρά που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα το παντεπάνι .
    2. Βγάζουμε τα παντεσπάνια από τα ταψάκια και αφήνουμε να κρυώσουν.
    3. Ετοιμάζουμε την κρέμα.
    1. Χτυπάμε με το μίξερ τη σκόνη μόρφατ με το γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.
    2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο και, αφού ενσωματωθεί στη σαντιγί , προσθέτουμε το καφέ και το κονιάκ χτυπώντας λίγο ακόμη το μείγμα.
    1. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη φυλάμε στο ψυγείο.
    2. Τέλος ετοιμάζουμε το σιρόπι.
    1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά ,ανακατεύουμε λίγο και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού αφήνουμε 5-6 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    1. Παίρνουμε ένα τσέρκι με πάτο και τοποθετούμε μέσα το πρώτο παντεσπάνι.
    2. Το σιροπιάζουμε και βάζουμε το 1/3 της κρέμας .
    3. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα .
    4. Παντεσπάνι,σιρόπι, κρέμα, παντεσπάνι ,σιρόπι και την υπόλοιπη κρέμα.
    5. Αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα.
    6. Αν θέλουμε γαρνίρουμε πασπαλίζοντας την επιφάνεια της τούρτας με χοντροκομμένα καραμελωμένα αμύγδαλα.

Είναι πολύ ελαφριά, ιδανική για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού . Οι λάτρεις του καφέ θα την αγαπήσουν ιδιαίτερα. Για λιγότερο κόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο παντεσπάνι( αλλά δε  θα είναι τόσο νόστιμο όσο το χειροποίητο).

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.