Κέικ σοκολάτας με περγαμόντο και κονιάκ

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο
  • 10 γρ. baking powder (2 κουταλάκια του γλυκού)
  • 5 γρ. μαγειρική σόδα (1 κουταλάκι)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 180 ml ηλιέλαιο
  • 120 ml γάλα
  • 3 – 4 κομμάτια γλυκό περγαμόντο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking και τη σόδα και τα ανακατεύουμε με μαρίζ.
  2. Πλένουμε ,στραγγίζουμε και στεγνώνουμε τα κομμάτια του περγαμόντο και στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά  , το λάδι, το γάλα, τη ζάχαρη και το κονιάκ χτυπώντας με το μίξερ χειρός σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.
  4. Προσθέτουμε τα στερεά στα υγρά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
  5. Στο τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια του γλυκού και τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά
  6. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μεσαία φόρμα του κέικ.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 περίπου λεπτά(βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι έτοιμο το κέικ)
  8. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ή λιώνουμε κουβερτούρα και το περιχύνουμε.
Ένα ιδιαίτερο κέικ ,ιδανικό για όσους αγαπάνε το περγαμόντο. Και αν δεν είστε φίλοι του περγαμόντο  μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με γλυκό πορτοκάλι. Η επιλογή δική σας.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.