ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 μέτριο βρασμένο παντζάρι
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 45 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας chia
- 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο
- 1 κουταλιά της σούπας ηλιόσπορο
- 1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο (αν κάποιο από τα παραπάνω σας αρέσει παραπάνω μπορείτε να βάλετε 2 κουταλιές ή επίσης να μην προσθέσετε κάποιο αν δεν σας αρέσει ή δεν το έχετε)
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 Βαθμούς στον αέρα.
- Στο multi χτυπάμε το παντζάρι με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν πουρές.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τους σπόρους και το αλάτι.
- Ρίχνουμε τον πουρέ παντζαριού και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο σε ορθογώνιο φύλλο και κόβουμε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια(φροντίζουμε να έχουν το ίδιο πάχος και μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα).
- Απλώνουμε τα κομμάτια σε λαδόκολλα πάνω σε λαμαρίνα ,κάνουμε τρυπούλες με πιρούνι και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.
- Ψήνουμε για 20-30 λεπτά(ανάλογα με το πόσο πάχος και μέγεθος έχουν).
Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε και κριτσίνια, δίνοντας το ανάλογο σχήμα.