Κράκερ με παντζάρι και σπόρους

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 1 μέτριο βρασμένο παντζάρι
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 45 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας chia
  • 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο
  • 1 κουταλιά της σούπας ηλιόσπορο
  • 1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο (αν κάποιο από τα παραπάνω σας αρέσει παραπάνω μπορείτε να βάλετε 2 κουταλιές ή επίσης να μην προσθέσετε κάποιο αν δεν σας αρέσει ή δεν το έχετε)
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 Βαθμούς στον αέρα.
  2. Στο multi χτυπάμε το παντζάρι με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν πουρές.
  3. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τους σπόρους και το αλάτι.
  4. Ρίχνουμε τον πουρέ παντζαριού και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο σε ορθογώνιο φύλλο και κόβουμε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια(φροντίζουμε να έχουν το ίδιο πάχος και μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα).
  6. Απλώνουμε τα κομμάτια σε λαδόκολλα πάνω σε λαμαρίνα ,κάνουμε τρυπούλες με πιρούνι και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.
  7. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά(ανάλογα με το πόσο πάχος και μέγεθος έχουν).

Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε και κριτσίνια, δίνοντας το ανάλογο σχήμα.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.