Αυστραλιανά μπισκότα με καρύδα( Anzac )

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 85 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 85 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 Βαθμούς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη και την καρύδα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο μαζί με το μέλι.
  4. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε τη σόδα με 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό και αφού διαλυθεί την προσθέτουμε στο μείγμα από το βούτυρο.
  5. Ρίχνουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  6. Κάνουμε μπαλάκια με τα χέρια μας ,τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη μας.
  7. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά αναλόγως του μεγέθους που έχουμε κάνει .
Υγιεινά,δυναμωτικά και πεντανόστιμα…ιδανικά γα τους λάτρεις της καρύδας!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.