ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. ζάχαρη
- 85 γρ. νιφάδες βρώμης
- 85 γρ. καρύδα τριμμένη
- 125 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 Βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη και την καρύδα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο μαζί με το μέλι.
- Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε τη σόδα με 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό και αφού διαλυθεί την προσθέτουμε στο μείγμα από το βούτυρο.
- Ρίχνουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Κάνουμε μπαλάκια με τα χέρια μας ,τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη μας.
- Ψήνουμε για 8-10 λεπτά αναλόγως του μεγέθους που έχουμε κάνει .
Υγιεινά,δυναμωτικά και πεντανόστιμα…ιδανικά γα τους λάτρεις της καρύδας!