ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
Για τη γέμιση
- 50 γρ. κουβερτούρα (απλή ή γάλακτος )ψιλοκομμένη
- 50 ml κρέμα γάλακτος
Για τα Red Velvet
- 125 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
- 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 120 γρ. ζάχαρη
- 6 κουταλιές της σούπας αριάνι
- 1 ½ κουταλιά της σούπας κακάο
- 1 βανίλια
- 1 – 1 ½ κουταλάκι χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
- ½ κουταλάκι του γλυκού ξύδι
- 1 κρόκο
Άχνη για πασπάλισμα ,ράσμπερις και δυόσμο ή και παγωτό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος.
- Σκεπάζουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες(ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ).
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 Βαθμούς στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο 4 φορμάκια για σουφλέ.
- Σε ένα μπολ μεγάλο αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking, τη σόδα, το κακάο και το αλάτι.
- Σε ένα μικρότερο αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, το αριάνι ,το χρώμα ζαχαροπλαστικής , τη βανίλια, το ξύδι και τον κρόκο.
- Αφού ανακατέψουμε με σύρμα και αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα το προσθέτουμε στο μπολ με τα στερεά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα στερά στα υγρά.
- Μοιράζουμε το μείγμα μας στα 4 φορμάκια (μέχρι τη μέση) και σε καθένα στο κέντρο βάζουμε από μία μπαλίτσα από τη κουβερτούρα που είχαμε λιώσει και είχαμε βάλει στο ψυγείο.
- Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και βάζουμε για ψήσιμο για 18 λεπτά .
- Μόλις βγουν με ένα πολύ λεπτό μαχαίρι περνάμε τα πλαϊνά για να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα κα αναποδογυρίζουμε σε πιάτο.
- Μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη ,να βάλουμε κάποιο κόκκινο φρούτο με ένα φυλλαράκι δυόσμο ή ακόμη να το συνοδέψουμε με μια μπάλα παγωτό ή και με frosting κρέμας τυριού.
- Τρώγεται πιο απολαυστικά όσο είναι ζεστό.
Ένα εναλλακτικό σουφλέ που θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας!!!