Tres Leches καρναβαλικό

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά  (για ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους ) Για το κέικ
  • 190 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 βανίλια
Για το γλάσο
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • 300 ml εβαπορέ γάλα
  • 250 ml φρέσκο πλήρες γάλα
Για το topping
  • 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
  • 1 κούπα γάλα
  • πολύχρωμη τρούφα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 Βαθμούς στον αέρα.
  2. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking.
  3. Με το μίξερ χτυπάμε για λίγο το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και αφού ενσωματωθούν στο μείγμα ρίχνουμε και τη βανίλια.
  5. Τέλος προσθέτουμε σε δόσεις και το αλεύρι.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 20 -25 λεπτά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ (για περίπου 30 λεπτά).
  8. Τρυπάμε την επιφάνειά του με μαχαίρι ή με ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκι.
  9. Σε ένα μπολ ή μία κανάτα αναμειγνύουμε τα 3 γάλατα ανακατεύοντας καλά.
  10. Αφού κρυώσει τελείως το κέικ περιχύνουμε την επιφάνειά του με το υγρό μείγμα (το προσθέτουμε σε δόσεις για να μην ξεχειλίσει).
  11. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε περίπου για 8 ώρες για να απορροφήσει πλήρως το «σιρόπι».
  12. Τέλος χτυπάμε τη σαντιγί σε σκόνη με μια κούπα γάλα και τέλος ρίχνουμε και πολύχρωμη τρούφα ανακατεύοντας με μαρίζ.
  13. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το κέικ , πασπαλίζουμε με έξτρα χρωματιστή τρούφα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το καταναλώσουμε.
Ένα ιδιαίτερο κέικ από το Μεξικό που τα παιδιά θα το λατρέψουν!!!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.