ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (
για ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους )
Για το κέικ
- 190 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
- 1 κουταλάκι baking powder
- 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 225 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 βανίλια
Για το γλάσο
- 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
- 300 ml εβαπορέ γάλα
- 250 ml φρέσκο πλήρες γάλα
Για το topping
- 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
- 1 κούπα γάλα
- πολύχρωμη τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 Βαθμούς στον αέρα.
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking.
- Με το μίξερ χτυπάμε για λίγο το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και αφού ενσωματωθούν στο μείγμα ρίχνουμε και τη βανίλια.
- Τέλος προσθέτουμε σε δόσεις και το αλεύρι.
- Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 20 -25 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ (για περίπου 30 λεπτά).
- Τρυπάμε την επιφάνειά του με μαχαίρι ή με ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκι.
- Σε ένα μπολ ή μία κανάτα αναμειγνύουμε τα 3 γάλατα ανακατεύοντας καλά.
- Αφού κρυώσει τελείως το κέικ περιχύνουμε την επιφάνειά του με το υγρό μείγμα (το προσθέτουμε σε δόσεις για να μην ξεχειλίσει).
- Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε περίπου για 8 ώρες για να απορροφήσει πλήρως το «σιρόπι».
- Τέλος χτυπάμε τη σαντιγί σε σκόνη με μια κούπα γάλα και τέλος ρίχνουμε και πολύχρωμη τρούφα ανακατεύοντας με μαρίζ.
- Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το κέικ , πασπαλίζουμε με έξτρα χρωματιστή τρούφα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το καταναλώσουμε.
Ένα ιδιαίτερο κέικ από το Μεξικό που τα παιδιά θα το λατρέψουν!!!