Κριθαράκι με ωμά κολοκυθάκια και λεμόνι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 
  • 100-150 γρ. κριθαράκι
  • 2 τρυφερά κολοκυθάκια (ή ένα μεγάλο)κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • άνηθος και δυόσμος ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια γαβάθα βάζουμε τα κολοκυθάκια ,το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο (εγώ έβαλα αγουρέλαιο για μεγαλύτερη ένταση στη γεύση) ,ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βράζουμε το κριθαράκι, το σουρώνουμε και το ρίχνουμε ζεστό μέσα στην γαβάθα με τα κολοκυθάκια.
  3. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε έξτρα λάδι/ λεμόνι/ αλάτι.
Μπορείτε να προσθέσετε και μια πιπεράτη φέτα σε κυβάκια για να δώσει έξτρα γεύση.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.