ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 μπανάνα ώριμη
- 8 φράουλες μεγάλες ώριμες
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 130 γρ. αλεύρι (1 κούπα)
- 240 ml γάλα (1 κούπα, μπορεί και λίγο παραπάνω αν βγει σφιχτό το μείγμα)
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ή μέλι
- Λίγο βούτυρο για το τηγάνι
- Πραλίνα φουντουκιού για τη γέμιση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο μούλτι ή με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη μπανάνα με τις φράουλες μέχρι να αποκτήσουν μια βελούδινη υφή.
- Αδειάζουμε τον πολτό μας σε μια γαβάθα , ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη ή το μέλι και ανακατεύουμε με σύρμα (αυγοδάρτη).
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα ρίχνουμε το γάλα με τη βανίλια.
- Τέλος , προσθέτουμε και το αλεύρι, λίγο λίγο ,ανακατεύοντας καλά με το σύρμα για να μην έχουμε σβόλους.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί το αλείφουμε με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε μια κουτάλα από τον χυλό μας.
- Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει γυρίζουμε προσεκτικά την κρέπα και από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για περίπου 1 λεπτό.
- Γεμίζουμε με πραλίνα φουντουκιού,με φράουλες ,με τριμμένα γεμιστά μπισκότα με γέμιση φράουλας ή με ό,τι άλλο λαχταρά η ψυχή μας .
Είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να φάνε τα παιδιά φρούτα!
Για έξτρα χρώμα μπορείτε να βάλετε ένα βρασμένο παντζάρι μαζί με τη μπανάνα και τη φράουλα ή 1 σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής!