Χορτόπιτα με χυλό

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 240 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 ml νερό
  • 400- 500 ανάμεικτα χόρτα (εγώ έβαλα σπανάκι, αντίδια και παπαρουνόχορτο)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • φέτα κατά βούληση
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση
  1. Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα μας .
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε δόσεις τα χόρτα μας προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο ακόμη ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
  4. Όταν μαραθούν τα βγάζουμε από τη φωτιά ,ρίχνουμε τον άνηθο και αν θέλουμε χοντροκομμένη φέτα.
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη.
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλέυρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο (προκύπτει μια ζύμη που κολλάει ,μη βάλετε παραπάνω αλεύρι).
  7. Στο χυλό μας προσθέτουμε τα χορταρικά μας και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν .
  8. Λαδώνουμε ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε το μείγμα μας προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.
  9. Ρίχνουμε στην επιφάνειά του ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για τα πρώτα 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 για άλλα 30-40 λεπτά.
  10. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά την κόβουμε σε κομμάτια.
 
Είναι τόσο εύκολη, γρήγορη ,νόστιμη και θρέπτικη και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας!!!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.