Ντοματοκεφτέδες (για 20 περίπου τεμάχια)

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 
  • 2 μεγάλες ( ή 3 μεσαίες) ντομάτες
  • 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 130-150 γρ αλεύρι ΓΟΧ Κομοτηνής
  • 100-150 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Βασιλικός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση
  1. Κόβουμε τις ντομάτες σε πολύ μικρά κυβάκια (εναλλακτικά τις βάζουμε στο μούλτι αλλά εγώ προτιμώ σε κυβάκια γιατί δε χάνουν το σώμα τους στο τηγάνισμα).
  2. Τις τοποθετούμε σε μια μπασίνα και εκεί μέσα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Με κουτάλι ή με το χέρι (καλύτερα να φοράμε γάντι) ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή χυλό ,όχι υδαρή.
  4. Σε τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε προσεκτικά με το κουτάλι ποσότητες από τον χυλό μας.
  5. Κατεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία (στο 7-8) και τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να αποκτήσουν μια τραγανή κρούστα.
  6. Τους απολαμβάνετε σκέτους ,με τζατζίκι ή με κάποιο τυρί σε αλειφωτή μορφή ,όπως Τσαντιλωτή Μυκόνου ή Κατίκι Δομοκού.
Τώρα το καλοκαίρι που οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους αξίζει να τους φτιάξετε!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.