Τραγανά κρεμμυδοπιτάκια φούρνου

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά  Για το φύλλο
  • 200 γρ. χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 300- 400 γρ. αλεύρι ΓΟΧ Κομοτηνής
  • αλάτι
Για τη γέμιση
  • 4 μεγάλα(ή 6 μεσαία) κρεμμύδια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σφηνοπότηρο ούζο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι,πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ηλιέλαιο για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση
  1. Ξεκινάμε με το φύλλο.
  2. Σε μια γαβάθα αναμειγνύουμε το νερό με τη μαγιά και περιμένουμε 10 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μαζί με λίγο αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  4. Καλύπτουμε τη ζύμη μας με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
  5. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  6. Χοντροκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα.
  7. Σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σε μεσαία φωτιά τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν(περίπου 20 λεπτά).
  8. Σβήνουμε με ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί.
  9. Στη συνέχεια αφαιρούμε το σκεύος από το μάτι, προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι και τα μυρωδικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  10. Παίρνουμε τη ζύμη ,τη χωρίζουμε στα 2 και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο ορθογώνιο.
  11. Με κουπάτ κόβουμε στρόγγυλα κομμάτια ,τοποθετούμε γέμιση στο μισό μέρος και κλείνουμε από πάνω με το άλλο μισό(όπως τα κλασικά τυροπιτάκια).
  12. Με λίγο νερό περνάμε τις άκρες για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο και τοποθετούμε σε λαδόκολλα σε λαμαρίνα φούρνου.
  13. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με ηλιέλαιο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς αέρα για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά τους.
Μπορείτε τη ζύμη να τη χωρίσετε και στα 2 και αντί για πιτάκια να φτιάξετε κρεμμυδόπιτα με 2 φύλλα.
Αν δεν νηστεύετε μπορείτε να προσθέσετε και φέτα τριμμένη στη γέμιση,ταιριάζει πολύ!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.