Κεκάκια λεμονιού με παπαρουνόσπορο

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 12- 16 κεκάκια)
  • 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 50 ml χυμό λεμονιού
  • 80 ml γάλα
  • Ξύσμα από ένα μεγάλο βιολογικό λεμόνι (ή από 2 μικρότερα)
  • 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού παπαρουνόσπορο
  • 250 γρ. αλεύρι ΓΟΧ Κομοτηνής μαζί με 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά, φροντίζοντας κάθε φορά να έχουν ενσωματωθεί στο μείγμα.
  3. Ρίχνουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με μαρίζ.
  4. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα  ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά με τη μαρίζ και στο τέλος τον παπαρουνόσπορο.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά φορμάκια τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ελαφρώς.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς στον αέρα για 30 περίπου λεπτά(όταν δούμε ότι παίρνει χρώμα η επιφάνεια βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι έτοιμα).
  7. Μπορούμε είτε να πασπαλίσουμε τα κέικ με άχνη είτε να φτιάξουμε ένα γλάσο με άχνη και χυμό λεμονιού με το οποίο περιχύνουμε τα κεκάκια ενώ είναι ακόμη ζεστά.
Από τα πιο νόστιμα και αρωματικά κέικ!!!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.