Panettone Cookies

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά
  • 240 γραμ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι
  • 330 γραμ. αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 κουταλιές της σούπας φίλε αμυγδάλου
  • 3 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες ή κράνμπερις
  • 3 κουταλιές σούπας αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές σούπας κομματάκια σοκολάτας
  • προαιρετικά: 200 γραμ. λευκή σοκολάτα λιωμένη για να βουτήξετε τα μπισκότα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε για να ενσωματωθούν.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
  4. Τέλος ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
  5. Τυλίγουμε σε ρόλο με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1.5-2 ώρες.
  6. Κόβουμε σε ροδέλες ίδιου πάχους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
  7. Aν θέλουμε λιώνουμε λευκή σοκολάτα ,βουτάμε μέχρι τη μέση τα μπισκότα και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και κομματάκια βερίκοκο.
Αν σας φαίνεται μεγάλη η ποσότητα μπορείτε να κάνετε τη μισή δόση,διαιρώντας όλα τα υλικά με το 2.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.