Ανοιχτή μεσογειακή πίτα (νηστίσιμη)

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά(για ένα μεσαίου μεγέθους ταψί) Για τη ζύμη
  • 350 γρ. αλεύρι ΓΟΧ Μύλοι Κομοτηνής
  • 6 γρ. ξηρή μαγιά
  • 180 ml νερό χλιαρό
  • 35 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1,5 κουταλάκι αλάτι
  • Ρίγανη
Για την επιφάνεια της πίτας
  • 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 8-10 τοματίνια κομμένα στα 4
  • 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 10-15 ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς κουκούτσι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγη ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
  3. Τα ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη (περίπου 10 λεπτά στο χέρι ή 5 λεπτά στον γάντζο του μίξερ).
  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Μόλις διπλασιαστεί λαδώνουμε καλά το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και με τα χέρια μας απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα( εγώ χρησιμοποίησα ταρτιέρα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ εντυπωσιακό).
  6. Βάζουμε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για την επιφάνεια σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε ,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη και τα απλώνουμε πάνω από την στρωμένη ζύμη.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 Βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (θα το καταλάβετε από το χρώμα που θα έχει πάρει ότι είναι έτοιμη).
Μια πεντανόστιμη πίτα για κάθε ώρα της ημέρας!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.