ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
Για τη βάση:
- 200 γρ Oreo
- 100 γρ αμύγδαλο
- 100 γρ πραλίνα
- 100 γρ σοκολάτα μπίτερ
Για την κρέμα σοκολάτας :
- 450 γρ κουβερτούρα
- 200 γρ γάλα
- 4οο γρ κρέμα γάλακτος, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε με τη βάση.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και την πραλίνα.
- Ταυτόχρονα στο μούλτι θρυμματίζουμε τα Oreo και το αμύγδαλο.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα με μια μαρίζ και απλώνουμε σε βάση από τσέρκι.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα μας.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια.
- Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού και το αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα.
- Περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Τέλος, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος που έχουμε ήδη χτυπήσει στο μίξερ.
- Ρίχνουμε την κρέμα μας πάνω από τη βάση και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
Είναι πανεύκολη τούρτα και ειδικά η βάση της είναι πεντανόστιμη (σε σημείο που να μπορεί να φαγωθεί και μόνη της!!!)
Καλή σας επιτυχία!!!!