Κέικ μανταρινιού

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 βιτάμ ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (250 γρ. )
  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με ένα φακελάκι baking powder (ή 1 σακουλάκι φαρίνα )
  •  400 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 100 ml χυμό μανταρίνι
  • 150 ml γάλα
  • ξύσμα από 1-2  μανταρίνια (τα πλένουμε πολύ καλά πριν τα  χρησιμοποιήσουμε )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
  2. Μόλις πάρει κρεμώδη μορφή ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για τουλάχιστον 5 λεπτάκια.
  3. Θέλουμε να πετύχουμε ένα καλό μείγμα γι αυτό μέχρι αυτό το σημείο το δουλεύουμε καλά.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγα μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ, ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό από τα μανταρίνια και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Για να γίνει αφράτο το κέικ  καλό θα είναι να  κοσκινίσουμε το αλεύρι πριν το βάλουμε στη ζύμη.
  8. Ρίχνουμε όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι να πετύχουμε μια υφή ρευστή και όχι πολύ πηκτή (εμένα πάντα μου περισσεύει λίγο ).
  9. Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα για κέικ.
  10. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για μία ώρα περίπου.
  11. Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή σημαίνει ότι έχει ψηθεί καλά.
  12. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 5-10 λεπτάκια.
  13. Στη συνέχεια βγάζουμε το κέικ από τη φόρμα και αφού κρυώσει καλά το πασπαλίζουμε με άχνη.

Καλή σας απόλαυση!!!

 

2 Ιούλ

  1. Χριστινάκι το πιο αφράτο και αρωματικό κέικ που έχω φτιάξει! (και ελαφρώς ζουμερό όπως τόσο μου αρέσει!) Υπέροχο πραγματικά!

    • Πολύ χαίρομαι Νατασάκι μου!Καλοφάγωτο!!!(Την επόμενη φορά δοκίμασε και με την μπανάνα!!!)

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.