ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
- 1 τρυφερό μαρούλι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο
- 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
- κρουτόν ( προαιρετικά)
- παρμεζάνα (την παραλείπετε για λιγότερες θερμίδες)
- αλάτι,πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά, σουμάκ
- σκόρδο σε σκόνη
Για το dressing
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
- 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
- αλάτι , πιπέρι (του ταιριάζει καλύτερα το λευκό)
- Γυάλινο βαζάκι με καπάκι ή σέικερ για να μπουν όλα τα υλικά και να ανακινηθούν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα μπαχαρικά μας και το αλάτι στο κοτόπουλο και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Το ψήνουμε ή σε τηγάνι γκριλ ή στο γκριλ του φούρνου μας.
- Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την έτοιμη σαλάτα, το καλαμπόκι ,τα φιλέτα και από πάνω περιχύνουμε με το dressing μας (αφού το έχουμε ανακινήσει καλά).
- Καλό είναι να ανακατέψουμε τη σαλάτα για να πάει παντού το dressing.
- Από πάνω πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Έχει λίγη δουλίτσα αλλά αξίζει τον κόπο.
Η γεύση είναι απογειωτική και η εμφάνιση άκρως εντυπωσιακή!!