CHEESECAKE ME ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΩΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Cheesecake με λευκή σοκολάτα και σως φράουλας

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 πακέτο digestive
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 2 πακέτα τυρί κρέμα
  • 200 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • ξύσμα απο 1 λάιμ
  • χυμό από μισό λάιμ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Υλικά 

  • 500 γρ. φράουλες (και κατεψυγμένες μπορούν να χρησιμοποιηθούν)
  • μισό φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • λίγο χυμό λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα.
  2. Σε ένα μπόλ ρίχνουμε τα μπισκότα, το τζίντζερ και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εισχωρήσει το βούτυρο σε όλα τα μπισκότα.

     

  3. Απλώνουμε το μείγμα στη βάση ενός τσέρκι μεσαίου μεγέθους και το βάζουμε στο ψυγείο όσο ετοιμάζουμε την κρέμα.

     

  4. Σε μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα ενώ ταυτόχρονα λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή κουβερτούρα με λίγο σπορέλαιο.

     

  5. Αφού αφρατέψει το τυρί στο μίξερ ρίχνουμε το ξύσμα από το λάιμ,το χυμό του λάιμ και τη σοκολάτα (την οποία έχουμε φροντίσει να κρυώσουμε λίγο πριν τη ρίξουμε στον κάδο του μίξερ).

     

  6. Χτυπάμε για λίγο ακόμη το μείγμα μέχρι να γίνει βελούδινη η κρέμα.
  7. Τη βάζουμε πάνω από τη μπισκοτένια βάση μας και ξανά στο ψυγείο για να σφίξει.

     

  8. Από πάνω  μπορούμε να βάλουμε ό,τι μαρμελάδα θέλουμε ,αλλά σήμερα θα σας προτείνω να φτιάξετε μια πανεύκολη σως φράουλας.

ΣΩΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο.
  2. Αφού λιώσει ρίχνουμε τις φράουλες και τις σωτάρουμε για λίγη ώρα.
  3. Ρίχνουμε το κονιάκ και περιμένουμε να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε το μείγμα για 15 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Στο τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμόνι.
  6. Την απλώνουμε πάνω στο γλυκό μας αφού κρυώσει.

Διαφέρει από το cheesecake με το ζαχαρούχο και αξίζει να το δοκιμάσετε!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.