Ριζότο με μανιτάρια

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 κούπα ρύζι για ριζότο
  • ένα κεσεδάκι μανιτάρια (εγώ βάζω ποικιλία μανιταριών ακόμη και αποξηραμένα για πλουσιότερη γεύση)
  • ζωμό κότας
  • βούτυρο
  • 1,5 λίτρο βραστό νερό
  • 2-3 σφηνάκια κρασί λευκό (αν θέλετε μπορείτε να το παραλείψετε)
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • λάδι τρούφας για το τελείωμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε -δεν πλένουμε- τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια.
  2. Σε βαθύ και μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε μία κουταλιά βούτυρο και σωτάρουμε τα μανιτάρια.
  3. Με το που μαλακώσουν ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  4. Μόλις αρχίσει να γυαλίζει το ρύζι σβήνουμε με το κρασί.
  5. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε λίγο από το νερό μας μαζί με τον ζωμό και ανακατεύουμε.
  6. Το νερό το ρίχνουμε λίγο λίγο και φροντίζουμε να ανακατεύουμε διαρκώς.
  7. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει όλο το νερό και να χυλώσει το ρύζι μας.
  8. Μόλις γίνει και αποσύρουμε από  τη φωτιά ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  9. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λάδι τρούφας για περισσότερη ένταση.

Η όλη διαδικασία παίρνει γύρω στα 20 λεπτά.

Πριν το σερβίρετε δοκιμάστε αν χρειάζεται αλάτι.

Επειδή ο ζωμός είναι αλμυρός μη βάλετε πολύ αλάτι.

Απολαύστε το με ένα καλό λευκό ξηρό κρασί!

Καλή σας επιτυχία!!!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.