ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 κούπα ρύζι για ριζότο
- ένα κεσεδάκι μανιτάρια (εγώ βάζω ποικιλία μανιταριών ακόμη και αποξηραμένα για πλουσιότερη γεύση)
- ζωμό κότας
- βούτυρο
- 1,5 λίτρο βραστό νερό
- 2-3 σφηνάκια κρασί λευκό (αν θέλετε μπορείτε να το παραλείψετε)
- παρμεζάνα τριμμένη
- λάδι τρούφας για το τελείωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε -δεν πλένουμε- τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια.
- Σε βαθύ και μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε μία κουταλιά βούτυρο και σωτάρουμε τα μανιτάρια.
- Με το που μαλακώσουν ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Μόλις αρχίσει να γυαλίζει το ρύζι σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε λίγο από το νερό μας μαζί με τον ζωμό και ανακατεύουμε.
- Το νερό το ρίχνουμε λίγο λίγο και φροντίζουμε να ανακατεύουμε διαρκώς.
- Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει όλο το νερό και να χυλώσει το ρύζι μας.
- Μόλις γίνει και αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λάδι τρούφας για περισσότερη ένταση.
Η όλη διαδικασία παίρνει γύρω στα 20 λεπτά.
Πριν το σερβίρετε δοκιμάστε αν χρειάζεται αλάτι.
Επειδή ο ζωμός είναι αλμυρός μη βάλετε πολύ αλάτι.
Απολαύστε το με ένα καλό λευκό ξηρό κρασί!
Καλή σας επιτυχία!!!