Τραγανά μπισκότα γεμιστά με μερέντα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί και λίγο ακόμη αν δείτε ότι η ζύμη κολλάει)
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • μερέντα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. 15-30 λεπτά  πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή μας βάζουμε τη μερέντα στο ψυγείο για να σφίξει.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και αφού αφρατέψουν προσθέτουμε τα αυγά.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking και το βάζουμε στο μείγμα.
  4. Θέλουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια αλλά να μην είναι και σφιχτή.
  5. Τη βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
  6. Παίρνουμε με το κουτάλι μια ποσότητα και την ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας.
  7. Στο κέντρο προσθέτουμε πραλίνα με κουταλάκι.
  8. Πιέζουμε τις άκρες να κλείσουν καλά και πλάθουμε απαλά να γίνει μπαλίτσα.
  9. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα και τα πιέζουμε ελαφρά για να γίνουν δίσκος.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 12 λεπτά.
  11. Προσοχή αν ο φούρνος σας ψήνει δυνατά το βάζετε στους 160-170 Βαθμούς.
  12. Όταν ροδίσουν, είναι έτοιμα.

 

Για εσάς που είστε λάτρεις της σοκολάτας θα σας πρότεινα να λιώσετε κουβερτούρα γάλακτος (ή και κουβερτούρα πραλίνα) και να βουτήξετε το πάνω μέρος των μπισκότων.

Θα συνοδέψουν με τον καλύτερο τρόπο το καφεδάκι σας και τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν!!!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.