ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 μπαγκέτα
- 1/2 πακέτο μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
- 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 5 κομμάτια μπέικον κομμένο σε κυβάκια
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- τριμμένη μοτσαρέλα
- αλάτι, πιπέρι , ρίγανη
- βασιλικός ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε την μπαγκέτα μας σε φετούλες στρογγυλές και τις απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα σε μεγάλο ταψί.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μας (καλό είναι να μην τα πλένουμε αλλά ή να τα καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανί ή να βγάζουμε την εξωτερική φλούδα με μαχαιράκι).
- Όταν αρχίσουν να μαραίνονται ρίχνουμε την πιπεριά και μετά από δύο λεπτά το μπέικον.
- Με το που πάρουν χρώμα τα υλικά μας ρίχνουμε τον πελτέ ανακατεύοντας για να πάει παντού και σβήνουμε με λίγο νεράκι.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τα μυρωδικά μας και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας λίγη από τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε.
- Με κουτάλι παίρνουμε μέρος του μείγματος και το τοποθετούμε πάνω από κάθε φετούλα μπαγκέτας.
- Από πάνω ρίχνουμε έξτρα μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και πάρει χρυσαφί χρώμα.
Εγγυημένα από τις πιο νόστιμες μπρουσκέτες και ένα από τα πιο χορταστικά ορεκτικά ή συνοδευτικά μπύρας!!!