Πάβλοβα με σαντιγί με άρωμα μαστίχας και μαρμελάδα φράουλα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για τη μαρέγκα)

  • 6 ασπράδια αβγών
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. άχνη κοσκινισμένη
  • 3 κουταλάκια corn flour
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Υλικά (για τη σαντιγί)

  • 500 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • 1/2 φλυτζάνι άχνη
  • λίγο λικέρ μαστίχα

Υλικά

  • μαρμελάδα φράουλα ή άλλη της αρεσκείας σας
  • Φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
  2. Προσθέτουμε σιγά – σιγά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μαρέγκα.
  3. Αφού σφίξει καλά, προσθέτουμε τη βανίλια και το λεμόνι.
  4. Σταματάμε το μίξερ και με μαρίζ ενσωματώνω την κοσκινισμένη άχνη και το corn flour με απαλές κινήσεις (αν θέλουμε και χρώμα ).
  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 80 -100 Βαθμούς.
  6. Σε ταψί με κουτάλι ή με κορνέ δίνουμε σχήμα στη μαρέγκα (μπορούμε να δημιουργήσουμε φωλίτσες ή όποιο άλλο σχήμα επιθυμούμε).
  7. Ψήνουμε στους 100 για 2 ώρες περίπου.
  8. Στο μίξερ χτυπάμε στο δυνατό την κρέμα γάλακτος , την άχνη και το λικέρ μέχρι να πετύχουμε την υφή της σαντιγί.
  9. Αφού βγάλουμε τις μαρέγκες από τον φούρνο και κρυώσουν τις γεμίζουμε με τη σαντιγί μας και από πάνω με τη μαρμελάδα και τα φρούτα.

Αν δε θέλετε να μπαίνετε σε όλη αυτή τη διαδικασία , μπορείτε να αγοράσετε μπεζέδες από ζαχαροπλαστείο και να χρησιμοποιήσετε έτοιμη σαντιγί , προσθέτοντας  απλά το λικέρ μαστίχας.

Είναι πολύ δροσερό και ιδιαίτερο γλυκό , ιδανικό για αυτή την εποχή!

Καλή σας απόλαυση!

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.