Ζυμαρικά κοχύλια γεμιστά με σπανάκι και cottage

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • ζυμαρικά κοχύλια μεγάλα ή και κανελόνια
  • μισό κιλό σπανάκι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • άνηθος
  • cottage τυρί
  • μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 κουτί ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο
  • 5-6 μεγάλα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • αλάτι,πιπέρι
  • σκόρδο σε σκόνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα την σάλτσα.
  2. Σε κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει.
  3. Ρίχνουμε το κουτάκι με τις ντομάτες , το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  4. Στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σε τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια που τα έχουμε κόψει ροδέλες.
  6. Αφού πάρουν ελαφρώς χρώμα ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε για 10 λεπτά περίπου.
  7. Αλατίζουμε ,ρίχνουμε το πιπέρι,λίγο σκόρδο σε σκόνη και τον άνηθο και στο τέλος το cottage.
  8. Σε βαθύ ταψάκι στρώνουμε τη μισή από τη σάλτσα ντομάτας.
  9. Από πάνω βάζουμε τα κοχύλια ή τα κανελόνια που τα έχουμε γεμίσει με το μείγμα μας .
  10. Αφού καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού με τα ζυμαρικά μας ρίχνουμε από πάνω τους την υπόλοιπη σάλτσα.
  11. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 Βαθμούς.
  12. Λίγο πριν τα βγάλουμε, ρίχνουμε από πάνω τους την τριμμένη μοτσαρέλα και περιμένουμε μέχρι να λιώσει!
  13. Σερβίρονται ζεστά αλλά είναι εξίσου νόστιμα και κρύα!

Η δοσολογία είναι για 2-3 άτομα.

Καποια κοχύλια θέλουν βράσιμο πριν μπουν στο φούρνο γι’ αυτό καλό είναι να δείτε τις οδηγίες στη συσκευασία.

Αν ο φούρνος σας ψήνει δυνατά καλό είναι στην αρχή να καλύψετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο.

Είναι από τις πιο ελαφριές και νόστιμες συνταγές με ζυμαρικά!

Καλή σας απόλαυση!!!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.