Ρυζόγαλο με ανθόνερο και λευκή σοκολάτα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
  • 2 κούπες νερό
  • 600-700 γρ γάλα
  • 2-3 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη (αναλόγως πόσο γλυκό το θέλετε)
  • 1 κουταλιά ανθόνερο
  • 50 γρ λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
  • κανέλα για πασπάλισμα ή αν προτιμάτε ξύσμα πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το ρύζι με το νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου.
  2. Ρίχνουμε το νερό που τυχόν έχει μείνει και συνεχίζουμε το βράσιμο με το γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
  3. Όταν δούμε ότι το ρύζι έχει βράσει και το γάλα έχει πήξει, ρίχνουμε μια κουταλιά ανθόνερο και τη σοκολάτα μας και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε  μπολάκια.
  5. Αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και μετά το διατηρούμε στο ψυγείο.
  6. Πριν το καταναλώσουμε το πασπαλίζουμε με κανέλα ή ξύσμα πορτοκαλιού αν προτιμάτε!

Το ανθόνερο το κάνει τόσο ευωδιαστό και η σοκολάτα του δίνει μια ξεχωριστή γεύση!
Δοκιμάστε το και σίγουρα θα το αγαπήσετε!!!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.