ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
- 2 κούπες νερό
- 600-700 γρ γάλα
- 2-3 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη (αναλόγως πόσο γλυκό το θέλετε)
- 1 κουταλιά ανθόνερο
- 50 γρ λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
- κανέλα για πασπάλισμα ή αν προτιμάτε ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το ρύζι με το νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου.
- Ρίχνουμε το νερό που τυχόν έχει μείνει και συνεχίζουμε το βράσιμο με το γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
- Όταν δούμε ότι το ρύζι έχει βράσει και το γάλα έχει πήξει, ρίχνουμε μια κουταλιά ανθόνερο και τη σοκολάτα μας και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε μπολάκια.
- Αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και μετά το διατηρούμε στο ψυγείο.
- Πριν το καταναλώσουμε το πασπαλίζουμε με κανέλα ή ξύσμα πορτοκαλιού αν προτιμάτε!
Το ανθόνερο το κάνει τόσο ευωδιαστό και η σοκολάτα του δίνει μια ξεχωριστή γεύση!
Δοκιμάστε το και σίγουρα θα το αγαπήσετε!!!