ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα,ξεψαχνισμένο (εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε στήθος κοτόπουλο και να το βράσετε)
- φύλλο σφολιάτας(αν δεν περίσσεψε πολύ ένα φύλλο είναι αρκετό)
- σάλτσα ντομάτας
- μπέικον σε κομματάκια
- κασέρι που να λιώνει εύκολα (μοτσαρέλα, γκούντα ,γραβιέρα)
- ελαιόλαδο
- αλάτι,ρίγανη
- μισή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομματάκια
- αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφήνουμε να ξεπαγώσει το φύλλο σφολιάτας και με λίγο αλεύρι και πλάστη το μεγαλώνουμε.
- Στη σάλτσα ντομάτας βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη και την απλώνουμε στη σφολιάτα.
- Από πάνω ρίχνουμε το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο,το μπέικον , την πιπεριά και τέλος το κασέρι.
- Ρολάρουμε από τη μεγαλύτερη πλευρά και κόβουμε το ρολό κατά μήκος σε φετούλες.
- Τοποθετούμε τα στριφταράκια μας σε λαδόκολλα και αλείφουμε την επιφάνειά τους με αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 Βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει το κασέρι.
Αν σας αρέσει η έντονη γέυση του βασιλικού ,μπορείτε να βάλετε και μερικές κουταλιές πέστο στη γέμιση.
Μην πετάτε τίποτα!Όλα τα φαγητά μας μπορούν να μεταμορφωθούν σε κάτι άλλο εξίσου νόστιμο!!!