Πατατοπιτάκια νηστίσιμα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 4 φλυτζανάκια του καφέ χλιαρό νερό (400 ml) 
  • 4 φλυτζανάκια του καφέ σπορέλαιο (400 ml) 
  • 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 1 ξερή μαγιά (7gr)
  • 1000-1200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά (για γέμιση)

  • 5 πατάτες βρασμένες
  • 2 κουταλιές βιτάμ
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι ,πιπέρι
  • άνηθος ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό, το σπορέλαιο,τη ζάχαρη ,το αλάτι, λίγο αλεύρι, το baking και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.
  2. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη.
  3. Τη χωρίζουμε σε μπαλάκια.
  4. Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε κύκλο και το χωρίζουμε σε  8 τρίγωνα ,όπως τις πίτσες.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε τις βραστές πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα πολοτοποιούμε με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.
  6. Στο κέτρο κάθε τριγώνου βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση.
  7. Ενώνουμε πάνω από τη γέμιση τις δύο άκρες από τη βάση του τριγώνου και το κλείνουμε φέρνοντας από πάνω τους την κορυφή του τριγώνου.
  8. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με μείγμα από σπορέλαιο και νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς.
  9. Σε 20 λεπτά περίπου ή μόλις πάρουν ένα χρυσό χρώμα τα βγάζουμε από το φούρνο.

Το σχήμα αρχικά μπορεί να σας δυσκολέψει γι αυτό κάντε εξάσκηση με ένα τρίγωνο από χαρτί.
Επειδή έχουν διογκωτική ύλη μην τα κάνετε πολύ μεγάλα γιατί θα σας φουσκώσουν. 
Καλή σας επιτυχία!!!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.