Κις Λορέν με βάση Κουρού

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για τη βάση)

  • 1/2 φλυτζάνι σπορέλαιο (120 ml)
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα (120 ml)
  • 1/2 φλυτζάνι βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου (110 gr)
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι (400- 450 gr)
  • αλάτι ,πιπέρι

Υλικά (για τη γέμιση)

  • 1 φακελάκι με μείγμα τριών τυριών
  • 1 φακελάκι τριμμένο Ρεγκάτο
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά κομματάκια
  • μπέικον ή προσούτο σε λωρίδες
  • μανιτάρια μεγάλα σε φέτες (προαιρετικά)
  • 3 αυγά
  • 1 εβαπορέ γάλα αδιάλυτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μεγάλη γαβάθα ρίχνουμε τα έλαια, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δε θα κολλάει στα δάχτυλά μας.
  2. Παίρνουμε μια ταρτιέρα ή ένα τσέρκι και το βουτυρώνουμε.
  3. Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη και την τοποθετούμε μέσα στην ταρτιέρα ( αν δε σας βολεύει έτσι μπορείτε να απλώσετε το ζυμάρι μέσα στην ταρτιέρα με πολλή προσοχή αφαιρώντας τα κομμάτια που προεξέχουν).
  4. Την απλώνουμε πολύ καλά στα τοιχώματα και φροντίζουμε να είναι παντού ομοιόμορφα κατανεμημένη .
  5. Την τρυπάμε με ένα πιρουνάκι σε όλη τη βάση.
  6. Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε ελαφρά το μπέικον και την πιπεριά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα .
  7. Απλώνουμε στην βάση της τάρτας τα τυριά ,το μπέικον, τα μανιτάρια και την πιπεριά.
  8. Χτυπάμε τα αυγά με το εβαπορέ, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε την τάρτα μας.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια της τάρτας.

Για πιο τραγανή βάση ψήνουμε στους 160 για 15 λεπτά χωρίς τη γέμιση και μετά βάζουμε τη γέμιση, αυξάνουμε στους 180 Βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πιάσει χρυσαφένια κρούστα.
Είναι μια πολύ εύκολη και νόστιμη λύση για μπουφέ σε πάρτυ.
Θεωρώ ότι τις επόμενες μέρες γίνεται και πιο νόστιμη!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.