ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για το παντεσπάνι)
- 4 μεγάλα αυγά
- 220 γρ. ζάχαρη
- 220 γρ.φαρίνα
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- χρώματα ζαχαροπλαστικής
- 1 βανίλια
- λίγο αλάτι
- 2 ταψάκια αλουμινίου στρόγγυλα γύρω στα 20 εκ.
Υλικά (για την κρέμα)
- 600 ml κρέμα γάλακτος από το ψυγείο
- 300 γρ. κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- πολύχρωμη τρούφα
Υλικά (για το σιρόπι)
- 1 κούπα γάλα
- λίγο λικέρ μπανάνα ή κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα ταψάκια μας.
- Χωρίζουμε στη μέση το μείγμα μας ,ρίχνουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής-διαφορετικό για κάθε μείγμα- και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Ψήνουμε τα παντεσπάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 – 25 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό (το εξάρτημα που χρησιμοποιούμε για τα κέικ) το τυρί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες , μέχρι να αφρατέψει.
- Βγάζουμε το φτερό και βάζουμε το εργαλείο για το χτύπημα της σαντιγί (σύρμα).
- Προσθέτουμε παγωμένη την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε αρχικά σε μεσαία ταχύτητα.
- Παίρνουμε με τη σπάτουλα τυχόν υλικό από τα τοιχώματα του κάδου και ανεβάζουμε ταχύτητα.
- Μόλις σφίξει το μείγμα ρίχνουμε μέσα χρωματιστά τρουφάκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να πάνε παντού.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη την κρέμα μας και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
- Παίρνουμε το πρώτο παντεσπάνι και το τοποθετούμε στη βάση της τουρτιέρας.
- Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι την σκληρή του επιφάνεια και το ραντίζουμε με το σιρόπι μας.
- Με σπάτουλα ή με σακούλα ζαχαροπλαστικής καλύπτουμε την επιφάνειά του με την κρέμα μας.
- Από πάνω από την κρέμα βάζουμε τον δεύτερο δίσκο.
- Τον ραντίζουμε με το σιρόπι και καλυπτουμε την επιφάνειά του αλλά και τα τοιχώματα της τούρτας με την υπόλοιπη κρέμα.
- Μπορείτε να την στολίσετε και με φρέσκες φράουλες και έξτρα πολύχρωμα τρουφάκια!
Καλό θα είναι να την κάνετε από την προηγούμενη μέρα ή αν την καταναλώσετε απόγευμα, από το πρωί για να προλάβει να σταθεί η κρέμα.
Είναι τόσο εύκολη αλλά και τόσο ελαφριά και νόστιμη που σίγουρα θα σας κλέψει την καρδιά!