ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για 1 πακέτο μακαρόνια)
- 1/2 κιλό γαρίδες
- 1/2 κουτάκι ντομάτες τριμμένες
- 1/2 κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομματάκια
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγη ζάχαρη
- 1 πακέτο μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Απομακρύνουμε με μια οδοντογλυφίδα το έντερο από τις γαρίδες (μπορεί αυτό να το κάνει και ο ιχθυοπώλης σας).
- Κόβουμε τα κεφάλια τους και τα κρατάμε στην άκρη( σε μερικές γαρίδες μπορούμε να τα αφήσουμε για ομορφιά).
- Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε για ένα λεπτό τις γαρίδες.
- Τις αποσύρουμε από το νερό και ρίχνουμε κατόπιν τα κεφάλια τους για άλλα 10 λεπτά.
- Βγάζουμε και τα κεφάλια και σε αυτό το νερό θα βράσουμε τα μακαρόνια μας.
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και ξεκινάμε τη σάλτσα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε την πιπεριά.
- Τη σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και ρίχνουμε το σκόρδο.
- Προσέχουμε μην κάψει το σκόρδο γιατί βγάζει μια δυσάρεστη γεύση.
- Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και το χυμό ντομάτας , λίγη ζάχαρη, αλάτι ,πιπέρι,ρίγανη και ψιλοκομμένο μαϊντανό,χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
- Αν δείτε ότι γίνεται λίγο πηχτή μπορείτε να αραιώσετε με λίγο από το νερό που βράσατε τις γαρίδες.
- Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε τις γαρίδες και τα αφήνετε για ένα πεντάλεπτο να μαγειρευτούν.
- Το ιδανικό είναι να ρίξετε τα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι που έχετε κάνει τη σάλτσα ,αλλά αν δεν έχετε τόσο μεγάλο τηγάνι μπορείτε να ρίξετε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά.
- Πασπαλίζετε με λίγο φρέσκο μαϊντανό και ,αν θέλετε, με παρμεζάνα.
Από τις αγαπημένες μακαρονάδες του καλοκαιριού!
Αν βρείτε και γαρίδες θαλάσσης ,μη διστάσετε να δώσετε λίγα παραπάνω λεφτά.Η γεύση τους αξίζει το κόστος!
Ταιριάζει πολύ με Λινγκουίνι αλλά και με όποιο άλλο μακρύ μακαρόνι επιθυμείτε.