Θρακιώτικα τηγανόψωμα με φέτα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 10 περίπου τηγανόψωμα)

  • 250 γρ. αλεύρι
  • μισό φακελάκι μαγιά ξερή
  • λίγο ξύδι
  • λίγο ελαιόλαδο(περίπου μια κουταλιά της σούπας)
  • αλάτι
  • 150 ml χλιαρό νερό (μπορεί να μην χρειαστεί όλο)
  • φέτα τριμμένη
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι, το ξύδι,το ελαιόλαδο,τη μαγιά και το αλάτι.
  2. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας ταυτόχρονα (θέλουμε ένα ζυμάρι ελαστικό που να μην κολλάει στα χέρια).
  3. Λαδώνουμε τη μπασίνα ελαφρά και αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί γύρω στα 30 λεπτά σκεπασμένο.
  4. Χωριζουμε το ζυμάρι μας σε 10 μπαλάκια.
  5. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε  με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε κύκλο.
  6. Τοποθετούμε τριμμένη φέτα στο κέντρο και διπλώνουμε όπως στα τυροπιτάκια βρέχοντας ελαφρά τις άκρες για να μην ανοίξει κατά το τηγάνισμα.
  7. Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα ζυμαράκια μας για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  8. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

 

Αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε και με σουσάμι και να ρίξετε από πάνω μέλι.

Είναι τόσο νόστιμα που σίγουρα δε θα αρκεστείτε μόνο σε ένα!!!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.