Τούρτα σοκολάτας με σαβαγιάρ

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 30 περίπου σαβαγιάρ
  • 1 κρέμα σαντιγύ σε τενεκεδάκι
  • 2,5 κουβερτούρες
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • αμύγδαλα καραμελωμένα(μπορείτε να πάρετε έτοιμο παστέλι με αμύγδαλα)
  •  κονιάκ
  • γάλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Χτυπάμε τη σαντιγύ με το ζαχαρούχο και αφού αφρατέψουν ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.
  3. Συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η κουβερτούρα στο μείγμα.
  4. Στο μπλέντερ ή στο γουδί σπάμε σε χοντρά κομμάτια τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
  5. Παίρνουμε ένα τσέρκι ή ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με λίγο κονιάκ , βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ για 3 δευτερόλεπτα και τα απλώνουμε στη βάση του σκεύους μας.
  7. Από πάνω ρίχνουμε το μισό μείγμα της κρέμας που φτιάξαμε και από πάνω πασπαλίζουμε μια ποσότητα από αμύγδαλα.
  8. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση σαβαγιάρ και την κρέμα μας.
  9. Μπορούμε τα αμύγδαλα που έχουν μείνει να τα ενσωματώσουμε στην κρέμα μας πριν την απλώσουμε ή να τα πασπαλίσουμε από πάνω.
  10. Την αφήνουμε στο ψυγείο ένα βράδυ και την καταναλώνουμε την επομένη.

 

Είναι η κλασική .ρετρό τούρτα που έφτιαχναν οι μαμάδες μας τη δεκαετία του 80.

Αξίζει να τη δοκιμάσετε γιατί είναι και πανεύκολη και πεντανόστιμη!!!

Μπορείτε να τη διακοσμήσετε με ό,τι λάχταρά η ψυχή σας για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.