ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 30 περίπου σαβαγιάρ
- 1 κρέμα σαντιγύ σε τενεκεδάκι
- 2,5 κουβερτούρες
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- αμύγδαλα καραμελωμένα(μπορείτε να πάρετε έτοιμο παστέλι με αμύγδαλα)
- κονιάκ
- γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε τη σαντιγύ με το ζαχαρούχο και αφού αφρατέψουν ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.
- Συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η κουβερτούρα στο μείγμα.
- Στο μπλέντερ ή στο γουδί σπάμε σε χοντρά κομμάτια τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
- Παίρνουμε ένα τσέρκι ή ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με λίγο κονιάκ , βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ για 3 δευτερόλεπτα και τα απλώνουμε στη βάση του σκεύους μας.
- Από πάνω ρίχνουμε το μισό μείγμα της κρέμας που φτιάξαμε και από πάνω πασπαλίζουμε μια ποσότητα από αμύγδαλα.
- Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση σαβαγιάρ και την κρέμα μας.
- Μπορούμε τα αμύγδαλα που έχουν μείνει να τα ενσωματώσουμε στην κρέμα μας πριν την απλώσουμε ή να τα πασπαλίσουμε από πάνω.
- Την αφήνουμε στο ψυγείο ένα βράδυ και την καταναλώνουμε την επομένη.
Είναι η κλασική .ρετρό τούρτα που έφτιαχναν οι μαμάδες μας τη δεκαετία του 80.
Αξίζει να τη δοκιμάσετε γιατί είναι και πανεύκολη και πεντανόστιμη!!!
Μπορείτε να τη διακοσμήσετε με ό,τι λάχταρά η ψυχή σας για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα!