Κοτόπουλο με μπέικον και σάλτσα μουστάρδας

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή (εγώ βάζω μουστάρδα με μέλι)
  • λίγο λευκό κρασί
  • εστραγκόν (και προαιρετικά λίγους κόκκους πράσινο πιπέρι)
  • αλάτι ,πιπέρι
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο.
  2. Αφού ροδίσει από όλες τις πλευρές ρίχνουμε το μπέικον και σοτάρουμε λίγο ακόμη μέχρι να γίνει πιο τραγανό.
  3. Αλατίζουμε και ρίχνουμε το εστραγκόν και ανακατεύουμε.
  4. Σβήνουμε με λίγο κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
  5. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε λίγο για να ενσωματωθούν τα υλικά και περιμένουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε λίγο ακόμη αν χρειάζεται.
  7. Σερβίρουμε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή έξτρα εστραγκόν.
  8. Μπορούμε να το σερβίρουμε πάνω από ρύζι μπασμάτι.

 

Αν σας αρέσουν τα μανιτάρια μπορείτε να τα προσθέσετε πριν από το μπέικον.

Αν δεν είστε λάτρης του κοτόπουλου μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ψαρονέφρι!

Είναι πανεύκολο και κυρίως πεντανόστιμο φαγητό!

2 Ιούλ

  1. Σήμερα όλο ερωτήσεις έχω..αντί για ετραγκόν τι;;;;;
    Μερσί

    • Καλά κάνεις και ρωτάς!!!Αν θες να παραλείψεις το εστραγκόν μπορείς να βάλεις θυμάρι για πιο ήπια γεύση ή μπορείς και κάρυ για έκρηξη γεύσεων!(Φυσικά μπορείς και να μη βάλεις τίποτα, είναι πεντανόστιμο από μόνο του!!!)

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.