ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για 3 ατομικά μιλφέι)
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 4,5 κοφτές κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 2,5 φλιτζάνια γάλα πλήρες
- 2 αυγά χτυπημένα
- 3/4 φλιτζάνα ζάχαρη
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 βανίλια
- 1 αυγό για επάλειψη
- άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε ένα ταψί και το τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλα τα σημεία.
- Χτυπάμε ένα αυγό με μια κουταλιά νερό και το αλείφουμε στην επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 Βαθμούς για 20 -30 λεπτά(μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα).
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε κατά μήκος σε 3 λωρίδες και κάθε μία από αυτες πάλι στα 3.
- Μέχρι να ψηθεί και να κρυώσει ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι αναμιγνύουμε με τον αυγοδάρτη το γάλα με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Όταν ομογενοποιηθούν ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά, το βούτυρο και τη βανίλια και βράζουμε την κρέμα μας μέχρι να πήξει,ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά,βάζουμε μια μεμβράνη πάνω από την επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν έχει κρυώσει και η κρέμα ,την αφρατεύουμε λίγο με τον αυγοδάρτη ή με μιξεράκι και ιδανικά τη βάζουμε σε ένα κορνέ( αν δεν είστε σίγουροι για τον χειρισμό του κορνέ μπορείτε να την τοποθετήσετε και με κουτάλι).
- Σε ένα πιάτο βάζουμε ένα κομμάτι σφολιάτας , από πάνω κρέμα, άλλο κομμάτι σφολιάτας ,πάλι κρέμα και τελειώνουμε τρίβοντας πάνω από την κρέμα το τρίτο κομμάτι σφολιάτας και πασπαλίζοντάς το με άχνη.
Καλό είναι η συναρμολόγηση να γίνει λίγο πριν καταναλωθεί για να παραμείνουν τραγανά τα φύλλα.
Μπορείτε μέσα στην κρέμα να βάλετε και κομματάκια φρέσκιας φράουλας για έξτρα γεύση!