Μιλφέιγ με καραμελωμένο φύλλο

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 3 ατομικά μιλφέι)

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 4,5 κοφτές κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 2,5 φλιτζάνια γάλα πλήρες
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 3/4 φλιτζάνα ζάχαρη
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό για επάλειψη
  • άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε ένα ταψί και το τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλα τα σημεία.
  2. Χτυπάμε ένα αυγό με μια κουταλιά νερό και το αλείφουμε στην επιφάνεια.
  3. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 Βαθμούς για 20 -30 λεπτά(μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα).
  4. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε κατά μήκος σε 3 λωρίδες και κάθε μία από αυτες πάλι στα 3.
  5. Μέχρι να ψηθεί και να κρυώσει ετοιμάζουμε την κρέμα.
  6. Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι αναμιγνύουμε με τον αυγοδάρτη το γάλα με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  7. Όταν ομογενοποιηθούν ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά, το βούτυρο και τη βανίλια και βράζουμε την κρέμα μας μέχρι να πήξει,ανακατεύοντας συνεχώς.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά,βάζουμε μια μεμβράνη  πάνω από την επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Όταν έχει κρυώσει και η κρέμα ,την αφρατεύουμε λίγο με τον αυγοδάρτη ή με μιξεράκι και ιδανικά τη βάζουμε σε ένα κορνέ( αν δεν είστε σίγουροι για τον χειρισμό του κορνέ μπορείτε να την τοποθετήσετε και με κουτάλι).
  10. Σε ένα πιάτο βάζουμε ένα κομμάτι σφολιάτας , από πάνω κρέμα, άλλο κομμάτι σφολιάτας ,πάλι κρέμα και τελειώνουμε τρίβοντας πάνω από την κρέμα το τρίτο κομμάτι σφολιάτας και πασπαλίζοντάς το με άχνη.

 

 

Καλό είναι η συναρμολόγηση να γίνει λίγο πριν καταναλωθεί για να παραμείνουν τραγανά τα φύλλα.

Μπορείτε μέσα στην κρέμα να βάλετε και κομματάκια φρέσκιας φράουλας για έξτρα γεύση!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.