ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 100 γρ. σαλάτα οσπρίων (πωλέιται έτοιμη στα μάρκετ.Αν φοβάστε για το αποτέλεσμα μπορείτε να χρήσιμοποιήσετε ένα μόνο όσπριο της αρεσκείας σας)
- 100 γρ. σπανάκι κομμένο
- 1 γλυκοπατάτα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Υλικά για το dressing
- μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
- χυμό από μισό λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
- 1 κουταλάκι μουστάρδα με μέλι (αν δεν έχετε μπορείτε να την αντικαταστήσετε με απαλή)
- αλάτι ,πιπέρι
- σκόρδο σε σκόνη(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζετε τα όσπρια σύμφωνα με τις οδηγίες (προσοχή όμως μην παραβράσουν ,να κρατάνε λίγο)
- Ταυτόχρονα καθαρίζουμε την γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε κυβάκια.
- Την αλείφουμε με λάδι ,την αλατίζουμε και την ψήνουμε σε σχαροτήγανο (εναλλακτικά στον φούρνο στους 180 Βαθμούς) μέχρι να μαλακώσει.
- Σε τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι ρίχνοντας λίγο σκόρδο σε σκόνη.
- Σε μεγάλο πιάτο βάζουμε τα όσπρια, από πάνω το σοταρισμένο σπανάκι και την ψημένη γλυκοπατάτα.
- Σε βαζάκι (ή σέικερ ή μπλέντερ) ανακατεύουμε καλά τα υλικά του dressing και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Τα όσπρια με το σπανάκι είναι εξαιρετικός συνδυασμός.
Το πιάτο αποτελεί και ολοκληρωμένο γεύμα!