Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 κιλό σουπιές
  • 4- 5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα 8
  • λίγο κόκκινο κρασί
  • μισό κουτάκι χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο(προαιρετικά,αλλά αν το βάλετε θα σας απογειώσει τη γεύση)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.
  2. Καθαρίζουμε και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε 8 μεγάλα κομμάτια .
  3. Σε κατσαρόλα με φαρδύ πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις σουπιές.
  4. Αφού πάρουν λίγο χρώμα ρίχνουμε και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.
  5. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
  6. Κατόπιν ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τα μπαχαρικά μας, αλάτι και πιπέρι και λίγο νεράκι(μισό φλιτζάνι).
  7. Περιμένουμε να πάρουν μια βράση και το χαμηλώνουμε στο 6.
  8. Σε μισή περίπου ώρα είναι έτοιμο.

Αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νεράκι ακόμη.

Μπορείτε να το φάτε σκέτο ή να το συνοδέψετε με ρυζάκι.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.