ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 3 στήθη κοτόπουλου ανοιγμένα από τον κρεοπώλη
- μισό πακέτο φλέικς καλαμποκιού
- 2-3 αυγά
- αλεύρι
- αλάτι
- σπορέλαιο
- 8 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 2-3 κουταλάκια μουστάρδα με μέλι (ή απλή, απαλή)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τα στήθη σε λωρίδες, μεσαίου μεγέθους, και τα αλατίζουμε(αν δεν έχετε κοφτερό μαχαίρι λέτε στον κρεοπώλη σας να σας τα κόψει σε λωρίδες).
- Θρυμματίζουμε τα corn flakes στο multi και τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη γαβάθα.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά.
- Αλευρώνουμε τα στικς ,τα τινάζουμε για να μην έχουν πολύ αλεύρι ,τα περνάμε από το χτυπημένο αυγό και μετά από τα flakes.
- Αφού τελειώσουμε αυτή τη διαδικασία με όλα τα κομμάτια ξεκινάμε το τηγάνισμα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε αρκετό σπορέλαιο και περιμένουμε να κάψει.
- Βάζουμε κάποια κομμάτια και χαμηλώνουμε στο 7.
- Περιμένουμε να πάρουν χρυσό χρώμα και από τις 2 πλευρές και τα τοποθετούμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορρόφήσει το έξτρα λάδι και μετά σε πιατέλα.
- Αν δείτε ότι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος έχει μαυρίσει το λάδι το αντικαθιστάτε με νέο.
- Αφού τελειώσετε με όλα κομμάτια ξεκινάτε τη σος.
- Σε ένα μπολ βάζετε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα,βουτώντας τα στη σος ή σε μπαγκέτα βάζοντας τη σος, μαρούλι και ντομάτα.
Ταιριάζουν υπέροχα σε μπουφέ για πάρτυ!
Είναι σίγουρο πως αν τα δοκιμάσετε δε θα θέλετε να τα ξανακάνετε με τριμμένη φρυγανιά!