Τραγανά στικς κοτόπουλου με σος μουστάρδας

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 3 στήθη κοτόπουλου ανοιγμένα από τον κρεοπώλη
  • μισό πακέτο φλέικς καλαμποκιού
  • 2-3 αυγά
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • σπορέλαιο
  • 8 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 2-3 κουταλάκια μουστάρδα με μέλι (ή απλή, απαλή)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τα στήθη σε λωρίδες, μεσαίου μεγέθους, και τα αλατίζουμε(αν δεν έχετε κοφτερό μαχαίρι λέτε στον κρεοπώλη σας να σας τα κόψει σε λωρίδες).
  2. Θρυμματίζουμε τα corn flakes στο multi και τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη γαβάθα.
  3. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά.
  4. Αλευρώνουμε τα στικς ,τα τινάζουμε για να μην έχουν πολύ αλεύρι ,τα περνάμε από το χτυπημένο αυγό και μετά από τα flakes.
  5. Αφού τελειώσουμε αυτή τη διαδικασία με όλα τα κομμάτια ξεκινάμε το τηγάνισμα.
  6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε αρκετό σπορέλαιο και περιμένουμε να κάψει.
  7. Βάζουμε κάποια κομμάτια και χαμηλώνουμε στο 7.
  8. Περιμένουμε να πάρουν χρυσό χρώμα και από τις 2 πλευρές και τα τοποθετούμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορρόφήσει το έξτρα λάδι και μετά σε πιατέλα.
  9. Αν δείτε ότι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος έχει μαυρίσει το λάδι το αντικαθιστάτε με νέο.
  10. Αφού τελειώσετε με όλα κομμάτια ξεκινάτε τη σος.
  11. Σε ένα μπολ βάζετε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.

Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα,βουτώντας τα στη σος ή σε μπαγκέτα βάζοντας τη σος, μαρούλι και ντομάτα.

Ταιριάζουν υπέροχα σε μπουφέ για πάρτυ!

Είναι σίγουρο πως αν τα δοκιμάσετε δε θα θέλετε να τα ξανακάνετε με τριμμένη φρυγανιά!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.