Αφράτα τηγανιτά κεφτεδάκια

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (αν θέλετε να γίνουν πιο αφράτα βάλτε 400 γρ. μοσχαρίσιο και 200 γρ. χοιρινό κιμά)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • νιφάδες κουάκερ (αντί για φρυγανιά ή ψωμί, περίπου 3/4 φλυτζάνας)
  • 1 κουταλιά της σούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 αυγό
  • αλάτι, ρίγανη, πιπέρι ,σκόρδο σε σκόνη,λίγο κύμινο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • δυόσμος ψιλοκομμένος(προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο( 1- 2 κουταλιές της σούπας)
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας και ζύμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν ( το κουάκερ το βάζουμε με το μάτι, μπορεί να χρειστεί λιγότερο ή λίγο περισσότερο από την αναγραφόμενη ποσότητα).
  2. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Μισή ώρα πριν τηγανίσουμε τα κεφτεδάκια βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο.
  4. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και μόλις κάψει το ηλιέλαιο ρίχνουμε μέσα μια ποσότητα από τα κεφτεδάκια.
  5. Χαμηλώνουμε στο 7 τη φωτιά και προσέχουμε να μην καούν,γυρίζοντάς τα και από την άλλη πλευρά.

Για ακόμη μεγαλύτερη ένταση μπορείτε να τα τηγανίσετε σε ελαιόλαδο!

Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα ή να κάνετε μια σάλτσα ντομάτας και να βουτήξετε μέσα!

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.