Τάρτα με μανιτάρια,σπανάκι και μπέικον

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 έτοιμο φύλλο κουρού (αν θέλετε χειροποίητο δείτε τη βάση από την κις λορέν που έχω ανεβάσει)
  • μισό πακέτο μανιτάρια κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
  • μπέικον σε φέτες
  • 100 -150 γρ γραβιέρα τριμμένη (μπορείτε να βάλετε και καπνιστό τυρί για πιο έντονη γεύση)
  • ντοματίνια
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • ελαιόλαδο
  • σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι , πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
  2. Όταν μαλακώσουν , ρίχνουμε το σπανάκι και λίγο ακόμη ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να ξεπαγώσει πλήρως το σπανάκι και να μη μείνουν  υγρά στο τηγάνι.
  3. Ρίχνουμε τη σκόνη σκόρδου ,αλάτι και πιπέρι ,ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά.
  4. Στο μείγμα μας προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
  5. Σε αντικολλητική ταρτιέρα απλώνουμε το φύλλο κουρού και βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
  6. Με το που τη βγάλουμε πασπαλίζουμε λίγο την επιφάνειά της με τριμμένη φρυγανιά και απλώνουμε το μείγμα μας που έχει κρυώσει.
  7. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει με ένα αυγό.
  8. ολοκληρώνουμε με φέτες μπέικον και ντοματίνια κομμένα στη μέση (όπως στη φωτογραφία).
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς γύρω στα 20 με  30 λεπτά (αν δείτε ότι “αρπάζει ” κατεβάστε στους 170).
  10. Αφήνουμε να κρυώσει και την απολαμβάνουμε!

Ένας απίστευτος συνδυασμός υλικών με ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα!

Αξίζει να το δοκιμάστε!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.